headerphoto

POZDRAV

Slávnostné otvorenie školského roka 2015-2016 sa uskutoční 2. septembra 2015 o 8:00 hod v priestoroch školy.



AKTIVÁCIA ISIC kariet


Aktivuj si dopravu na svojom preukaze žiaka ISIC/EURO<26

Aktuálne končí platnosť v čipe preukazu pre účely dopravy 30. 6. 2015. To znamená, že od 1. 7. 2015 preukazy nemusia fungovať u všetkých dopravcov. Ak pokračuješ v štúdiu a chceš využívať svoj preukaz v doprave aj ďalší školský rok vrátane letných prázdnin, potrebuješ si ho aktivovať prostredníctvom SMS

Návod je na letáčiku - klikni na obrázok vľavo - letáčik je aj v škole pri vrátnici, kde je terminál

 

2. miesto z Majstrovstiev SR kaderníkov


MAJSTROVSTVÁ SR V ÚČESOVEJ A DEKORATÍVNEJ TVORBE

Na medzinárodnej súťaži, ktorá sa konala 17. V. 2015 v Nových Zámkoch pod hlavičkou svetovej organizácie kaderníkov OMC, náš kraj a Strednú odbornú školu na Gemerskej ul. č. 1 v Košiciach reprezentovali 2 žiaci tretieho ročníka odboru kaderník – Jaroslava Džadžovská a Daniel Krivda – v dvoch súťažných kategóriách: Dámska módna kategória – denný a večerný účes a Trendy strih.

V súťažnej disciplíne: „TRENDY STRIH“ obsadila Jaroslava Džadžovská 2. miesto (na obr. 3. zľava). Organizátorom súťaže bolo Spoločenstvo kaderníkov a kozmetiky Slovenskej republiky.

 


POHÁR ZRUČNOSTI 2015


Medzinárodná súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike

Súťaže sa zúčastnili 2 študentky odboru kozmetik – Emília Bartkóová a Patrícia Novická zo IV. A triedy odbor kozmetik, ktoré súťažili v dekoratívnej kozmetike.

Naše študentky mali možnosť konfrontovať úroveň svojej zručnosti na medzinárodnej úrovni. Akcia bola pre nich zároveň i zdrojom kreatívnych nápadov a inšpirácie do budúcnosti. Emília Bartkóová v súťažnej disciplíne „Stužková“ obsadila prvé miesto z 15 súťažiacich. Srdečne blahoželáme k úspechu, ku ktorému iste prispela i modelka – Barbora Spišáková, študentka druhého ročníka odboru kaderník.

 

Krajina Vikingov


O možnej spolupráci v oblasti odevného dizajnu v Nórsku

23.-24. apríla navštívia učitelia Ing. Jac a PhDr. Vinclavová partnerskú Rud videregaende skole v okolí hlavného mesta Oslo. Cieľom tejto návštevy bude príprava oblastí budúcej spolupráce.

Aktivita sa uskutoční v rámci Štipendijného programu EHP Slovensko a bude financovaná z Grantov EHP, Nórskych Grantov na Slovensku a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v úzkej spolupráci so Slovenskou akademickou informačnou agentúrou.

 

INTERBEAUTY TROPHY 2015


Celoštátna súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike

Počas 28. medzinárodného veľtrhu kozmetiky Interbeauty, ktorý sa konal 13. februára 2015 v areáli Incheba Expo Bratislava, sa uskutočnila aj súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike Interbeauty Trophy.

Organizátorom súťaže je Incheba, a.s. v spolupráci so spoločnosťou Vlasy Vizáž a so Spoločenstvom kaderníkov, kozmetikov vizážistov, manikérov a pedikérov Bratislava.

Dve študentky našej školy sa zúčastnili súťaže v účesovej tvorbe v súťažnej disciplíne „Polodlhé mikádo" a „Svadba dneška". Študentka tretieho ročníka odboru kaderník Jaroslava Džadžovská v súťažnej disciplíne „Polodlhé mikádo“ obsadila prvé miesto. Srdečne blahoželáme k úspechu!

 

Sociálne štipendium - PREHODNOTENIE


Pozor - od 23. februára sú jarné prázdniny!

Doklady potrebné k prehodnoteniu sociálneho štipendia:

  • výpis známok za 1. polrok 2014/2015
  • hmotná núdza (potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní dávky v hmotnej núdzi – doklad s februárovým dátumom,
  • životné minimum (všetky doklady o príjme v rodine za rok 2014)

Všetky doklady je potrebné priniesť na sekretariát RŠ najneskôr do 28. februára 2015!.

WORKSHOP PRE BUDÚCICH ODEVNÝCH DIZAJNÉROV


Workshop – pracovné stretnutie k forme a obsahu talentových skúšok na študijný odbor odevný dizajn

Stretnete sa s budúcimi spolužiakmi a hlavne učiteľmi výtvarníkmi a budete mať možnosť skúsiť si "talentovky na nečisto". Získate odbornú radu a usmernenie ako vypracovať zadania, ktoré na talentovkách dostanete. Môže to byť akási generálka, po ktorej získate istotu a sebavedomie, že ste urobili maximum pre svoj úspech.

Verím, že využijete túto ponuku a pošlete nám Vaše meno a priezvisko, triedu a názov Vašej školy aj s emailom na triedneho alebo riaditeľa školy a my Vám obratom pošleme oficiálnu OSPRAVEDLNENKU z vyučovania.

Akékoľvek otázky a nejasnosti Vám rada zodpoviem ak sa ohlásite mailom, alebo prídete osobne. Šťastie praje pripraveným a preto sa pýtajte a hlavne príďte, aby ste boli pripravení.

Myslíme, že je fajn presvedčiť seba samého, že to dokážem. Držíme Vám palce. Prajem veľa úspechov v novom roku.

Zuzana Liptáková, vých. poradca SOŠ Gemerská 1, Košice, email: zuzlip@gmail.com

 

Pripravujeme zahraničnú odbornú PRAX


Zahraničná odborná prax v Španielsku, Spojenom kráľovstve a Malte v termíne marec – apríl 2016

Pre budúci školský rok 2015-2016 opäť pripravujeme zahraničnú odbornú prax naších žiakov. Prihlasujte sa do utorka 4.2.2015 (aktualizované). Potvrdené a podpísané prihlášky doručte na sekretariát riaditeľky školy.

Prihlášku žiaka - záujemcu o zahraničnú prax - mobilitnú stáž si môžete stiahnuť {TU}

 

 



     VŠETKÝM PRAJEME ÚSPEŠNÝ ROK 2015!!!



 

PROEDUCO 2014 25. - 27. novembra


Medzi vystavovateľmi nájdete aj našu školu - navštívte náš stánok

 

Ocenenie pre najlepších študentov


Pri príležitosti MDŠ získalo ocenenie KSK 23 jednotlivcov a 8 kolektívov

Predseda KSK Zdenko Trebuľa a predseda Školskej komisie Zastupiteľstva KSK Viliam Záhorčák poďakovali za mimoriadne tvorivé, študijné a ľudské kvality, ale aj zodpovednosť, iniciatívnosť a kreatívny prístup žiakov pri plnení študijných povinnosti a ich angažovanosť v mimoškolskej činnosti.

Ocenenia získali študenti za výsledky v oblasti vedomostí a odborných zručností, za úspechy z medzinárodných predmetových olympiád, za športové a telovýchovné, spoločenské a kultúrne aktivity, za charitatívnu a dobročinnú iniciatívu.

Jedno z ocenení získala aj naša študentka Jana Vargovčáková, výborná mladá kaderníčka. Získala 3. miesto v disciplíne „Nevesta“ na medzinárodnej súťaži Rolandov hrebeň a 3. miesto v disciplíne „Dámsky trendový strih“ na Majstrovstvách SR v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike. Najčerstvejším úspechom je víťazstvo v disciplíne „Navždy sa zachová v pamäti stužková“ na „INTERBEAUTY TROPHY“ v Bratislave.

 

Imatrikulácia našich prvákov


29. októbra 2014

galeria Každoročne sa koná imatrikulácia prvákov našej školy - v našej škole. Tentoraz sa po dlhšom čase pojatie tejto akcie zmenilo zásluhou p. p. Fertaľovej a podľa známych názorov to bolo príjemné občerstvenie. Študenti aj prítomní vyučujúci odchádzali bohatší o kultúrne či humorne zamerané zážitky v podaní našich prvákov a aj o klasický koláč z našej kuchyne. Fotogaléria sa ešte pripravuje, ale k nahliadnutiu máte aspoň pár záberov.

 

WORKSHOP v KULTUPARKu


Kulturpark na Kukučínovej 22. 10. 2014 od 10:00

  • Videli ste najlepšie práce súťažiacich „Škola módy“ - súťaže pre ZŠ a oficiálne vyhlásenie výsledkov.
  • Mali ste možnosť zapojiť sa do workshopu:
    Dones svoju „out“ riflovú bundu a prerob si ju na „in“ coolovú podľa vlastných predstáv.
    Vytvor spoločenský odev priamo na figurínu.
  • Videli ste zaujímavé modely študentov odevného dizajnu priamo na móle.

Ďakujem za váš čas a záujem. Foto na FB. Študenti odevného dizajnu

 

Októbrové mobilitné stáže v zahraničí


Tieto stáže v Nemecku a Spojenom kráľovstve absolvovalo 26 žiakov našej školy

Nemecko - 11 žiakov 5.- 18. 10. 2014 Žiaci 2. a 3. ročníka študijného odboru kozmetička a vizážistka, 2. a 3. ročníka študijného odboru kozmetik a dvaja sprevádzajúci učitelia, pracovisko: kozmetický a kadernícky salón Haarstudio Hoezl vo firme VITALIS GbmH v Schkeuditz-Gut Wehlitz (neďaleko letiska Lipsko/Halle).

Spojené kráľovstvo – 15 žiakov 12. - 25. 10. 2014 Žiaci 2. ročníka a 4. ročníka študijného odboru kozmetik, 3. ročníka študijného odboru kozmetička - vizážistka, učebného odboru kaderník, 3. a 4. ročníka študijného odboru odevný dizajn, 3. ročníka študijného odboru obchod a podnikanie, 1. a 2. ročníka nadstavbového štúdia odboru vlasová kozmetika a 2 sprevádzajúci učitelia v Londýne, pracoviská: v krajčírskych salónoch, návrhárskych firmách odevného dizajnu, kaderníckych a kozmetických salónoch, v charitatívnom obchode v spolupráci s ADC College, Harrow.

Stáže sa uskutočnili v rámci projektu "Zvyšovanie kvality odbornej praxe v mobilitných stážach". Projekt bol realizovaný z finančných prostriedkov Európskych spoločenstiev v programe Erasmus+ v úzkej spolupráci so SAAIC - Národnou agentúrou programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu v Bratislave.

 

Správna voľba povolania


4. ročník vzdelávacej prezentácie stredných škôl

galeria

 

1. miesto na INTERBEAUTY TROPHY 2014


Celoslovenská súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike

Táto celoslovenská sútaž študentov a dospelých v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike nám zásluhou Janky Vargovčákovej, študentky I. NSA, priniesla úspech v podobe 1. miesta. Janka sútažila v disciplíne Navždy sa zachová v pamäti stužková. Odbornú pomoc pri príprave jej poskytla Bc. Dana Štadlerová, majsterka odborného výcviku. Srdečne blahoželáme!

 

Pribenik 2014 aj s nami


galeria/mosty_2014.jpg

 

Sociálne štipendium - PREHODNOTENIE


Doklady potrebné k prehodnoteniu sociálneho štipendia:

  • výpis známok za 2. polrok šk. roka 2013/2014
  • hmotná núdza (potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní dávky v hmotnej núdzi – doklad so septembrovým dátumom,
  • životné minimum (všetky doklady o príjme v rodine za rok 2013)

Všetky doklady je potrebné priniesť na sekretariát RŠ najneskôr do 30. septembra 2014.

 

Školský rok 2014 - 2015


Prajeme všetkým úspešný školský rok 2014 - 2015!


 

Udalosti v školskom roku 2013-2014

Udalosti v školskom roku 2012-2013

Udalosti v školskom roku 2011-2012

×

 

Kalendár

Naše práce   

AKTUÁLNE

Karta ISIC/EURO26

Info na stránke DPMK alebo ISIC/EURO26

Poplatok za prolongáciu 1,5 €.


Alternativní obsah, napr. obrázek.

Fotogaléria