headerphoto

POZDRAV

Záver školského roka


Nezmeškal to. Prichádza koniec školského roka, na ktorý sa tak žiaci ako aj učitelia isto tešia. Ešte dnes Deň športu a zajtra Deň kultúry - dva príjemne strávené dni, počas ktorých už nejde o známky, ale o príjemne strávený čas. A vo štvrtok vysvedčenie. Tak vám, milí študenti, prajeme príjemné prežitie prázdnin, ďakujeme za prácu vám - študentom aj učiteľom. A tým prajeme pekné zážitky na dovolenke a aby naabrali nové sily pre ďalší školský rok.

 

Píšu o nás v Korzári


Európske mesto športu sa prenieslo aj do maturitných tém

KOŠICE. Titul Európske mesto športu, ktorým sa tento rok hrdia Košice, našiel svoj odraz aj v tohtoročných maturitných témach stredoškolákov. V košickej Strednej odbornej škole (SOŠ) Gemerská zvolili Šport do ulíc ako zadanie pre maturantky z odboru odevný dizajn. Pred hodnotiacou komisiou vo štvrtok...

... viac tu.

Ako môžu vyzerať praktické maturity. Pozrite si študentov služieb

 

Oznam pre maturantov s ISIC

S platnou známkou ISIC 09/2016 cez prázdniny určite ušetríš! Ak ju ešte nemáš, je najvyšší čas...


Preukaz ISIC/EURO26 je v elektronickej forme na zľavy v doprave platný len do 30.6.2016. Platí to pre použitie v SAD, MHD a v ŽSR. Žiaľ, len dovtedy ste podľa školského zákona „Denní študenti“ s nárokom na zľavu v doprave.

Ale vo vlakoch a autobusoch RegioJet a Leoexpress sa overuje platnosť preukazu len známkou. To znamená, že študent s Preukazom ISIC/EURO26 s platnou známkou 09/2016 má zľavu z cestovného lístka až do konca septembra 2016. Takže, len na jednej ceste napr. z Košíc do Bratislavy a späť ušetríš minimálne 9 – 23 €. Všetky ostatné zľavy, napr. kino, autoškola, pizzerie, oblečenie, Orange, Mc Donald, kúpaliská a všetky zahraničné zľavy, tiež platia až do 30. 9. 2016.

 

VSE CITY RUN


Už od roku 2008 žijú Košice a striedavo viaceré mestá v regióne východného Slovenska projektom VSE City Run. Motivuje ľudí k zmene životného štýlu, k aktívnemu pohľadu na svet okolo nás a k pomoci tým, ktorí to akútne potrebujú. Celodenný pódiový program, osem hodinový non-stop beh na páse a masový charitatívny beh ulicami mesta nabijú všetkých množstvom pozitívnej energie. O to viac, keď na záver dňa vidia ako spolu prispeli na dobrú vec, ako spolu dokázali pomôcť iným.

Žiaci našej školy sa 4. mája 2016 pod vedením p. p. Blanára tiež zúčasatnia tejto akcie. Príďte povzbudiť a info máte tu.

 

Stáž našich vo Valencii


Zahraničné stáže pod projektom Erasmus+ pokračujú

Kto si ešte spomenie, že sme prvý raz poslali našich študentov do "neznáma" ešte v roku 2011 do Londýna. V roku 2012 to bol zas Londýn, 2013 k Londýnu pribudlo nemecké Lipsko, 2014 opäť L + L. Staže sa konali v jesenných mesiacoch. Tento školský rok je stáž v Španielskej Valencii práve teraz - čerstvé správy z nej sú tu.

 

Módna línia mladých Prešov


11. ročník súťaže s medzinárodnou účasťou - 15. 4. 2016

Študenti našej školy súťažili v 5 kategóriách a predviedli 51 modelov v 6 kolekciách: „Vychádzkové odevy“ - 20 modelov, v kategórii „Spoločenské odevy“ -11 modelov, v kategórii „Zvrchníky“ - 4 modely, v kategórii „Športové odevy“ - 10 modelov a v kategórii „Doplnky“ - 6 modelov.

V kategórii „Zvrchníky“ obsadila 2. miesto Barbora Kustvánová s kolekciou „Da Vinci“ a rovnako na 2. mieste v kategórii „Športové odevy“ skončil kolektív IV. A triedy odboru odevný dizajn s kolekciou „Autoportrét“.

 

Pohár zručnosti v Miskolci


Medzinárodná súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike

Naši študenti konfrontovali úroveň svojej zručnosti na medzinárodnej úrovni. Akcia bola pre nich zároveň i zdrojom kreatívnych nápadov a inšpirácie do budúcnosti. Dosiahli sme nasledovné úspechy:

ÚČESOVÁ TVORBA: Súťažná disciplína: „VYSTRIHOVAČKY NA HLAVE": 2. miesto – Daniel Krivda, I. NSA trieda (Odborná pomoc: Bc. Dana Štadlerová)

DEKORATÍVNA KOZMETIKA: Súťažná disciplína: „NAJKRAJŠIA KRÁĽOVNÁ“: 4. miesto – Patrícia Sabová, III. I trieda a zároveň Mimoriadna cena pre zahraničného súťažiaceho. (Odborná pomoc: Mgr. Adriana Bodnárová)

K úspechu srdečne blahoželáme!

 

Art Film Fest v Košiciach


Vstupenky v predpredaji, študentské zľavy!!!

Záujemcovia, ktorí si chcú zakúpiť cinepass, môžu tak urobiť od 14. 2. 2016 prostredníctvom rezervačného systému MôjCinepass. Tento systém je určený pre všetkých návštevníkov festivalu a počas jeho priebehu im zjednoduší správu svojich rezervácií alebo nákup vstupeniek. Stačí si registráciou vytvoriť vlastný účet, kúpiť si cinepass a vychutnať si festival.

Art Film Fest 2016 sa bude konať v centre Košíc v týchto priestoroch: Kunsthalle, Kino Úsmev, Kasárne/Kulturpark, Amfiteáter, Tabačka, Kulturfabrik, Kino Slovan v budove Starej radnice. Štdentký cinepass na celý festival stojí 15 €.

 

NON STOP 24 H korčuľovanie


Cieľom akcie bola propagácia tohto zimného športu pre širokú verejnosť a zapojiť do tejto akcie deti, študentov, strednú generáciu ale aj seniorov. Sledoval sa počet korčuliarov a nakorčuľované kilometre.

Dôležité bude aby počas celých 24 hodín bol aspoň jeden korčuliar na ľade. Korčuľovanie bude štafetovým spôsobom po registrácii jednotlivých súťažiacich a družstiev.

Každý účastník bude odmenený pamätnou plaketou.

 

Sociálne štipendium - DOKLADY


Prehodnotenie sociálneho štipendia za 2. polrok

  • výpis klasifikácie za 1. polrok šk. roka 2015/2016
  • hmotná núdza (potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní dávky v hmotnej núdzi – doklad s februárovým dátumom,
  • životné minimum (všetky doklady o príjme v rodine za rok 2015)

Všetky doklady je potrebné priniesť na sekretariát RŠ

najneskôr do 22. februára 2016!

 

Valentínska pošta


Celý týždeň stála na 1. poschodí špeciálna schránka, do ktorej mali študenti aj učitelia možnosť vhodiť valentínky alebo požiadať o pesničku v školskom rozhlase pre niekoho, koho by radi takto potešili.

Počas prestávky o 10. hod sa školou rozhliehala hudba, ale aj hovorené slovo na valentínsku tému a po triedach prechádzala valentínska doručovateľka s pomocníkmi.

Takto príjemne sme končili piatok pred víkendom, po ktorom nasledujú jarné prázdniny. Tak si užite voľný čas a naberte veľa elánu do ďalšej práce a štúdia!

 

OZNAM


Oznamujeme, že zamestnanci našej školy sa nezapájajú do plánovaného štrajku učiteľov.

Vyučovanie bude prebiehať normálne podľa rozvrhu.

 

P. F. 2016


V tomto novom roku dobrých ľudí vždy po boku, zdravia, lásky plný dom a spokojný život v ňom.

 

Mikuláš zavítal aj na Gemerskú


Dnes ešte chýba pár dní do pravého Mikuláša, ale keďže má veľa práce, prišiel k nám v predstihu.

 

KOŠICE FASHION WEEK 2015


12. až 15. november 2015

Riaditeľ KFW: Košice sa stanú v novembri po druhýkrát hostiteľmi medzinárodného podujatia Košice Fashion Week, ktoré patrí do spoločnosti celosvetových módnych prehliadok organizovaných v Londýne, Miláne, Paríži, alebo v New Yorku. Košice Fashion Week (KFW) patrí síce medzi najmenšie podujatia tohto typu na svete, ale má obrovský potenciál stať sa významnou križovatkou východoeurópskeho kreatívneho biznisu.

A naša škola sa tiež zúčastnila tejto pre Košice výnimočnej prehliadky módy - viď program akcie

 

VYUŽI svoje ZĽAVY ISIC/EURO<26


Cestuješ na preukaz ISIC/EURO<26? Nezabudni ho využiť aj na zľavy

S novou službou od Beponu Ťa už roztrhnutie nových pančúch nemusí strašiť. Váhaš, či si kúpiť vzorované pančuchové nohavice z novej kolekcie? Bojíš sa, že sa Ti skoro roztrhnú? Stav na službu OČKO! Ak k vzorovaným pančuchám zakúpiš OČKO za 2 € a pančuchy do 15 dní roztrhneš, vymenia Ti ich v Bepone za nové. Ak sa pančuchy neroztrhnú, ostane Ti na ďalších 30 dní kredit 2 € na ďalší nákup.

Takéto a veľa ďalších zliav nájdete na odkaze pod logom vľavo a niektoré z nich platia už iba do 17. novembra, tak neváhajte!!!

 

DOD: Deň otvorenýchdverí 2015


V škole na Gemerskej 1 info a prezentácie. Na Továrenskej 3 praktické ukážky a 20 % zľava

pozvanka_28_10_2015.pdf title=

 

Správna voľba povolania s našou účasťou


spv2015-pozvanka.jpg

 

Pribenik 2015 - prvá akcia


galeria/mosty_2014.jpg

 

Školský rok 2015 - 2016


Slávnostné otvorenie školského roka 2015-2016 sa uskutoční 2. septembra 2015 o 8:00 hod v priestoroch školy.

Prajeme všetkým úspešný školský rok 2015 - 2016!

 

Sociálne štipendium - DOKLADY


Doklady potrebné k prehodnoteniu sociálneho štipendia:

  • vysvedčenie zo šk. roka 2014/2015
  • hmotná núdza (potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní dávky v hmotnej núdzi – doklad so septembrovým dátumom,
  • životné minimum (všetky doklady o príjme v rodine za rok 2014)

Doklady, ktoré sú potrebné k PRIZNANIU sociálneho štipendia:

Sociálne štipendium možno priznať dvoma spôsobmi a to podľa toho či sa rodina nachádza v hmotnej núdzi alebo podľa životného minima. Podrobnosti a zoznam potvrdení je TU v pdf

Všetky doklady je potrebné priniesť na sekretariát RŠ najneskôr do 28. septembra 2015!

 

AKTIVÁCIA ISIC kariet


Aktivuj si dopravu na svojom preukaze žiaka ISIC/EURO<26

Aktuálne končí platnosť v čipe preukazu pre účely dopravy 30. 6. 2015. To znamená, že od 1. 7. 2015 preukazy nemusia fungovať u všetkých dopravcov. Ak pokračuješ v štúdiu a chceš využívať svoj preukaz v doprave aj ďalší školský rok vrátane letných prázdnin, potrebuješ si ho aktivovať prostredníctvom SMS. Aktivácia stiahne 3 eurá, ale podľa skúseností treba mať kredit viac ako 4 eurá.

Návod je na letáčiku - klikni na obrázok vľavo - letáčik je aj v škole pri vrátnici, kde je terminál

 

Udalosti v školskom roku 2014-2015

Udalosti v školskom roku 2013-2014

Udalosti v školskom roku 2012-2013

Udalosti v školskom roku 2011-2012

Kalendár

Neprehliadnite!

Voľné pracovné miesto:

samostatný referent sekretariátu a personálno-mzdovej agendy

Voľné miesta na PRESTUP

1. ročník:

Naše práce   

Prezentácie ODI

Karta ISIC/EURO26

Info na stránke DPMK alebo ISIC/EURO26

Cena za prolongáciu 3 € cez SMS.


Alternativní obsah, napr. obrázek.

Fotogaléria