headerphoto

Školský rok 2018 - 2019


Slávnostné otvorenie školského roka 2018-2019 sa uskutoční 3. septembra 2018 o 8:00 hod v priestoroch školy.

Prajeme všetkým úspešný školský rok 2018 - 2019!

 


Milí študenti

Na začiatku školského roku som Vám priala veľa chuti, múdrosti a energie do Vášho štúdia. Dúfam, že Vaša celoročná cieľavedomá príprava, usilovnosť a prekonávanie samého seba priniesli očakávané výsledky a splnenie Vašich ambícií. Máte za sebou rok naplnený školskými povinnosťami na teoretickej i praktickej výučbe. Pred sebou máte dva mesiace "leňošenia", oddychu a krásnych letných chvíľ. Užite si ich v zdraví v kruhu svojich blízkych a priateľov.

Milí kolegovia

Zvládli ste školský rok v úlohe pedagóga, poradcu, manažéra, tvorcu projektov, pokladníka, vychovávateľa, administrátora... a odovzdali kus seba. Želám Vám, aby ste si každý deň dovolenky (nie prázdnin, lebo tie majú iba žiaci), s pôžitkom vychutnali, zregenerovali duševnú silu, naplnili sa pocitom šťastia a načerpali optimizmus a energiu do nového školského roka.

 

Deň športu


Dnešný deň sa na našej škole niesol v znamení rekreačného športu. Študenti i pedagógovia mohli využiť vnútorné i vonkajšie športové priestory školy. Zápolilo sa v loptových hrách, posilňovalo svalstvo a pre záujemcov bola k dispozícii hra petang - hra, ktorá má korene vo Francúzsku. Ďakujeme našim telocvikárom Mgr. Ballayovej a Mgr. Blanárovi za prípravu športového dňa a všetkým zúčastneným pedagógom a žiakom za vytvorenie skvelej atmosféry.

 

SVETOVÁ ZNAČKA KOZMETIKY PUPA NA GEMERSKEJ


Najnovšie trendy v líčení a najmodernejšie produkty tvárovej a telovej kozmetiky u nás dňa 20. júna 2018 predstavila talianska firma PUPA Milano. Produktového manažéra firmy sprevádzala firemná vizážistka Milada, ktorá je absolventkou našej strednej školy. PUPA predviedla žiačkam rôzne typy trendového líčenia a sprostredkovala im poznatky o vývoji najmodernejších kozmetických produktov. PUPA pripravila pre naše študentky aj vedomostný kvíz a darovala im produkty značky na vyskúšanie. Cieľom akcie bolo nadviazať spoluprácu školy s významným hráčom na európskom kozmetickom trhu. Akciu iniciovali a zorganizovali pedagógovia Mgr. Daniela Capcarová, PhD. a Ing. Eva Moyzesová.

 

Bližšie k zdravšiemu životnému štýlu


Piatkové dopoludnie sme prežili netradične, pretože na našu školu zavítali osobní tréneri Peter Košarko a Henrich Mrúz. Žiaci 1.-2. ročníka mali možnosť sa bližšie dozvedieť o zdravom životnom štýle priamo od odborníkov. Beseda bola inšpiratívna a obohatila nás o skúsenosti, prečo je dôležité cvičiť alebo ako sa máme zdravo stravovať. Pevne veríme, že získané informácie väčšina z nás využije aj v praxi. Ďakujeme trénerom, že prijali naše pozvanie a prajeme im veľa úspechov do budúcnosti.

 

Víťazstvo odevného dizajnu v Kežmarku


Festival študentského remesla

8. júna 2018 sme sa zúčastnili 6. ročníka festivalu. Súťaž v odevnej tvorbe bola vyhlásená na tému Streetfolk. Zvíťazila kolekcia Streetpachwork Sandry Tkáčkovej, odevnej dizajnérky zo IV.A. Porotu oslovil aj moderný a dynamický prejav našich modeliek. Okrem diplomu sme dostali šijací stroj. Predviedli sme aj nemenej zaujímavý model pod názvom Prázdniny u babky, s použitím techniky háčkovania. Bohatý programe tvoril sprievod historickým mestom, dobýjanie hradu, kreatívne remeselné dielne a stánky, strašidelný hrad a samozrejme koncert Celeste Buckingham, s ktorou sme sa aj odfotili. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

 

Ďalší skvelý úspech odevného dizajnu


Odevné dizajnérky II. A Karina Ébreyová a Andrea Kotíková získali špeciálne ocenenie za kolekciu rodinnej módy Family fashion v súťaži Rodina a základ-né ľudské právo na život. Súťaž vypísala Asociácia za život a ro-dinu a zapojilo sa do nej takmer 900 žiakov základných a stred-ných škôl. Úspech je o to cennejší, že ocenených bolo len 18 z nich. Blahoželáme!

 

Nezabúdame na hrôzy 2. svetovej vojny


73. výročie konca 2. sv. vojny sme si pripomenuli exkurziou na Duklu a jej okolie. Vo Svidníku sme navštívili Vojenské historické múzeum, na slovensko-poľskej hranici je vyhliadková veža, odkiaľ bol veľmi dobrý výhľad na okolitú krajinu a bojiská karpatsko-duk-lianskej operácie. Zastavili sme sa aj pri pamätníku na Dukle a vojnovom cintoríne nemeckých vojakov v Hunkovciach, kde sme padlým vojakom zapálili sviece. Zaujímavý deň sme ukončili pre-hliadkou skanzenu vo Svidníku. Exkurzie sa zúčastnili študentky II.A, II.I, II.E a II.D s pani uč. Fertaľovou, Liptákovou, Gunárovou.

 

DNI UKRAJINY


V piatkové popoludnie sme zavítali do Kulturparku, kde sa konali DNI UKRAJINY 2018. V rámci tohto podujatia sme videli výstavu umelcov, ktorých životný príbeh je spojený s Užhorodom. Vybrané diela boli zjednotené pod názov "Edelweiss - fantóm". Boli tu maľby, fotografie, grafiky a inštalácie výšiviek. Videli sme aj módnu prehliadku a ukážku modelov šiat ochrannej známky „PARADA“. Pani Vargošková Semjanová poskytla ukrajinskej televízii rozhovor o našich dojmoch z tohto podujatia.

 

Hodinka so spisovateľkou


18.4.2018 sme na našej škole privítali spisovateľku Julianu Sokolovú. Zástupcovia študentov z každej triedy mali úžasnú príležitosť vidieť a porozprávať sa o knihách, zážitkoch a hodnotách, ktoré čítanie kníh prináša, so spisovateľkou „naživo“. Porozprávala nám o tom, čo ju k písaniu priviedlo a dievčatá tiež o svojich drobných dielkach. Študentky boli nadšené z celkovej atmosféry a z charizmy, ktorá z autorky vychádzala. Pani Sokolovej ďakujeme, prajeme jej veľa nápadov a tešíme sa na opätovné stretnutie.

 

Naša učiteľka vo finále


Do celoslovenského kola ankety Zlatý Amos postúpilo 12 učiteľov (TASR - skrátené)

Zlatý Amos SR: Anketa je zábavná forma súťaže o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku a o tom, že škola nie je iba o učení.

Prvá súťažná disciplína budú videovizitky učiteľov, ktoré sa v tomto čase už nakrúcajú so žiakmi priamo v školách.

 

Módna línia mladých Prešov


Odevní dizajnéri z SOŠ Gemerská opäť bodovali na medzinárodnej súťaži

Študentky odevného dizajnu Strednej odbornej školy na Gemerskej ulici č. 1 v Košiciach opäť ukázali kvalitu odbornej prípravy v tomto študijnom odbore a obstáli v rámci odevných škôl celého Slovenska i medzinárodnej konkurencie.

V kategórii Voľná tvorba získala 3. miesto kolekcia Ručne maľovaný pop-art –autori kolektív IV.A odevný dizajn pod vedením Mgr.art Štefánie Gajdošovej.

V kategórii Vychádzkové odevy Cenu poroty získala kolekcia Mummy and mimmi autoriek Karin Ébreyovej a Andrey Kotikovej, študentiek II.A triedy, pod vedením Ing. Agáty Gunárovej.

 

Zahraničná stáž v Španielsku


Opäť v Španielsku, tentoraz v Seville

Po mierne turbulentnom lete sme v nedeľu úspešne pristáli v Seville. Dnes všetci sa boli predstaviť vo svojich firmách, nadšené sa vrátili na tuniakový guláš a po krátkom oddychu sme absolvovali prehliadku historického centra mesta. Objavili sme nádherné miesta, kde sa ešte v priebehu nasledujúcich dní vrátime. Samozrejme prehliadka mesta na nezaobišla bez prvých nákupov. Náš prvý deň sa nám páčil a o to viac sa tešíme na nasledujúce zážitky.

Ďalšie foto a príspevky sledujte TU

 

Architektúra na eurobankovkách


EURÓPSKY TÝŽDEŇ FINANCIÍ 2018 na našej škole sme si pripomenuli prednáškou. Elektronickú prezentáciu eurobankoviek zameranú na použité architektonické štýly si pozreli žiaci prvých a druhých ročníkov. Odborný výklad a prezentáciu spracovala Mgr. art. Petra Vargošková Semjanová. Architektúra na eurobankovkách bola porovnaná v kontexte dejín a súčasnosti.

 

Kézmúves Kupa Miskolc


Do medzinárodnej súťaže Kézmúves Kupa Miskolc sa už každoročne zapájame, a to vo viacerých kategóriách zameraných na kadernícke, kozmetické a vizážistické zručnosti. V nedeľu, 25.3.2018, Košický samosprávny kraj z našej školy reprezentovalo 8 súťažiacich v nasledovných kategóriách:

  • kaderník – Parížska láska, Vlasové tetovanie, Barbier a Pletené účesy
  • kozmetika a vizáž – témy Ľadová kráľovná, Mamma mia a Čajové popoludnie.

V žiackej kategórii Čajové popoludnie Zuzana Matisová (III.I, odbor kozmetik) získala 2. miesto a v žiackej kategórii Ľadová kráľovná získala Lucia Uličná (III.I, odbor kozmetik) 3. miesto. Vážime si trpezlivosť súťažiach, modelov a obetavosť a vysokú odbornosť majsteriek pri príprave na súťaž.

 

Súťaž v SNV


Regionálna súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetika sa konala 23.3. 2018 v Redute v Spišskej Novej Vsi s našou účasťou. Naši študenti súťažili v kategóriách:

  • Ples Spišiakov – náročná účesová tvorba – Kristína Kondášová I.D
  • Moderný pánsky účes - Nikoletta Konečná II.D
  • Žena v meste – kozmetika - Zuzana Matisová III.I
  • Žena, kráľovná plesu – kozmetika - Lucia Uličná III.I

Nikoletta Konečná a Lucia Uličná obsadili vo svojich kategóriách 1. miesto.

 

Mať tak deň iba pre seba


V spolupráci s mestskou časťou Nad jazerom sme sa 16. marca stretli s paniami, dámami z tejto mestskej časti. Prezentovali sme naše kadernícke a kozmetické zručnosti, zúčastnili sa besedy so známymi osobnosťami v oblasti beauty, zdravého životného štýlu. Je to krásna akcia, kde sa stretávajú generácie a navzájom si vymieňajú informácie a pozornosť.

Akcie sa zúčastnili Laura Nováková, Nikola Gyuriová, Diana Ruzsinská (II. D - odbor kaderník) a z odboru kozmetička a vizážistka Barbora Stričková, Karolína Harbuľáková, Michaela Szabóová (IV. I) a Lucia Peterčáková (III. I). Pedagogický dozor: Bc. Plačková, Bc. Šoltésová

 

KARNEVAL


Obdobie FAŠIANGOV sme naplno využili a zúčastnili sme sa karnevalu, ktorý organizovala nezisková organizácia Facilitas. Témou boli prírodné živly a ročné obdobia. Naše druháčky z odboru kozmetička a vizážistka, ktoré odborne viedla Mgr. art. Vargošková, dotvorili karnevalové masky maľovaním na tvár. Zúčastnili sme sa aj biblioterapie, zaspievali karaoke, a na záver využili možnosti ♥ fotoboxu.

 

Interbeauty Bratislava 2. miesto


Opäť sme sa úspešne zúčastnili súťaže v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike Interbeauty Trophy 2018 v Bratislave. Súťažiaca Michaela Kučerová z odboru kaderník z III.D získala 2. miesto v súťaži na tému "PURPLE WEDDING". O odbornú prípravu sa zaslúžila Bc. Zuzana Šoltésová. V dekoratívnej kozmetike súťažili žiačky IV. A triedy Nikola Vangorová a Benita Kováčová na tému "COCO CHANEL", odborne ich pripravila Mgr. Adriána Bodnárová.

 

Sv. Valentín ♥ ♥ ♥


Niekoľko rokov je na našej škole tradícia Valentínkej pošty. Tento rok sme dosiahli rekord. Valentínski poštári rozdali až 327 valentínok. Milé slovo vďaky mnohých potešilo. Príjemnú atmosféru navodilo aj valentínske rozhlasové vysielanie.

 

Príďte sa skrášliť máme otvorené


Od 8. januára 2018 poskytujeme zákazníkom kadernícke a kozme-tické služby v prevádzke praktic-kého vyučovania počas školského vyučovania (otváracie hodiny sú TU), teda okrem prázdnin.

O tejto udalosti Informovali aj KOŠICEDNES, TASR - Školský servis, KSK

 

 

Vianočná matematická súťaž


12. december - naši prváci trávili predvianočný čas dosť netradične, s matematikou. Riešili matematické hlavolamy o 106. Súťažili vo dvojiciach, pretože - viac hláv, viac rozumu. Všetkým to šlo super, ale víťazom mohla byť len jedna dvojica. V tejto súťaži zvíťazili Natália Belišová a Klaudia Lešková z I. I.

 

Jeseň s matematikou


6. decembra 2017, na Mikuláša, si zmerali sily v riešení matematických hlavolamov naše druháčky. Neboli to ľahké úlohy, ale aj napriek tomu sa všetkým podarilo dotiahnuť to do úspešného konca. V náročnom boji zvíťazili Simona Čelková Ferencechová a Nika Zeherová z II. D triedy.

 

IMATRIKULÁCIA


Slávnostné privítanie prvákov staršími žiakmi a učiteľmi sa odohralo v telocvični školy 16. novembra. Prváci mali za úlohu pripraviť 1-2 vystúpenia a zvládli to všetci veľmi dobre. Videli sme tanec, spev aj hranú scénku. Slávnosť sa končila sľubom a celkom na záver aj sladkým koláčom. Foto je pod obrázkom.

 

Veda je zábava


Týždeň vedy a techniky sme oslávili aj zábavným vedeckým dopoludním. Získali sme informácie o objavoch, na ktoré sa prišlo "náhodou". Patria k nim čipsy, celofán, lepiace poznámkové bloky, .... To však nie je všetko! Robili sme pokusy z domácich surovín - ocot, sóda bikarbona, mlieko, jar, potravinárske farby. Bolo to super, pretože pokusy sú jednoduché a môžme ich využiť na rôznych oslavách.

 

Košice Fashion Week


3. ročník KFW v Kasárňach/Kulturparku 8. - 12. november 2017

Opäť sme boli súčasťou akcie, ktorá je na Slovensku jedinečná a patrí do zoznamu svetových módnych prehliadok. Naše študentky pod vedením svojich učiteliek získavajú neoceniteľné skúsenosti na viacerých postoch - ako módne návrhárky, ako modelky a ako vizážistky, ktoré svoju prácu odvádzajú v zákulisí.

Okrem toho je naša škola organizátorom akcie "Škola módy" - súťaže, určenej žiakom základných škôl, ktorí v sebe môžu prebudiť návrhárske vlohy. Tentoraz bola téma Zo starého nové... Mladší žiaci kreslili, starší mali zhotoviť odev.

 

Prečo je pre les dôležitá pôda ?


PF UPJŠ, 7. november 2017

Dievčatá I. A triedy sa zúčastnili seminára v Ústave biologických a ekologických vied PF UPJŠ v Košiciach. Veľmi pútavou formou sa oboznámili s mikroživotom pôdnych organizmov. Dvojice mali k dispozícii mikroskop, pomocou ktorého pozorovali pripravené vzorky. Podľa atlasu živočíchov potom určili druh "chrobáčika". Bol to super zážitok.

 

Správna voľba povolania


SOŠ Ostrovského, 24. október 2017

Tak, ako každý rok, aj v tomto roku sa naša škola prezentovala na akcii „Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu" v Košiciach a v Gelnici v dňoch 24. až 26. 10 2017, ktorej organizátorom bol KSK. Žiaci ZŠ aj iní návštevníci mohli vidieť ukážky z práce kaderníka, kozmetika, vizážistky a odevných dizajnérov.

 

Svetový deň výživy


Multimediálna učebňa, 19. október 2017

Svetový deň výživy sme na našej škole oslávili workshopom Ako byť fit. Na tomto podujatí sme sa dozvedeli, aké sú zásady správnej výživy, ako ozdraviť svoje telo, ako posilniť psychiku. "Bezbolestnú" rannú rozcvičku sme mali možnosť vyskúšať si priamo na mieste, čo bolo pre nás prínosné a zábavné.

 

MOSTY BEZ BARIÉR


Pribeník, 20. september 2017

Zúčastnili sme sa na IX. ročníku Festivalu tvorivosti a spolupráce zdravotne znevýhodnených a zdravých mladých ľudí, ktorý pripravuje Košický samosprávy kraj v areáli Strednej odbornej školy v Pribeníku

 

Školský rok 2017 - 2018


Slávnostné otvorenie školského roka 2017-2018 sa uskutoční 4. septembra 2017 o 8:00 hod v priestoroch školy.

Prajeme všetkým úspešný školský rok 2017 - 2018!

 

Sociálne štipendium - DOKLADY


Doklady potrebné k prehodnoteniu sociálneho štipendia:

  • žiadosť o sociálne štipendium (máme na sekretariáte)
  • vysvedčenie za šk. rok 2016/2017
  • hmotná núdza (potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní dávky v hmotnej núdzi – doklad so septembrovým dátumom,
  • životné minimum (všetky doklady o príjme v rodine za rok 2016)

Všetky doklady je potrebné priniesť na sekretariát RŠ najneskôr do 25. septembra 2017!

 

Preukaz ISIC/EURO26 si skontroluj


 

Oslávili sme päťdesiatku


"Niektorí ľudia vchádzajú do našich životov a potichu sa vytratia, iní chvíľu zostanú, zanechajú v našich srdciach stopy a my už nie sme tí, čo sme boli."

Ďakujem všetkým študentom a kolegom, ktorí sa podieľali na dôstojnom priebehu osláv 50. výročia vzniku našej školy. Som hrdá na všetkých aktérov programu akadémie i všetkých členov prípravného štábu. Po 9-mesačných prípravách ste to dali za 1.

Všetkým kolegom a študentom školy prajem krásne prázdniny plné slnka, oddychu a vzácnych chvíľ strávených v kruhu svojich blízkych.

 

Staršie udalosti ale tiež zaujímavé


Udalosti v školskom roku 2016-2017

Udalosti v školskom roku 2015-2016

Udalosti v školskom roku 2014-2015

Udalosti v školskom roku 2013-2014

Udalosti v školskom roku 2012-2013

Udalosti v školskom roku 2011-2012

Kalendár

Neprehliadnite!

ABSOLVENTI ZŠ!!!

MOŽNOSŤ PRESTUPU

do každého odboru

Info: sekretariát 055/ 64 24 371

Naše práce   


Prezentácie ODI

Karta ISIC/EURO26

Info na stránke DPMK alebo ISIC/EURO26

Cena za prolongáciu 3 € cez SMS.


Alternatívny obsah

Fotogaléria